Haber

DOT Bölümü, Bölgenin En Büyük Yazılım Test Etkinliği’ne Katıldı  

Son Güncelleme Tarihi : 14.10.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dijital Oyun Tasarım (DOT) Bölümü yazılım test sektörünün önemli etkinliklerinden Uluslararası TestIstanbul Konferansı’nda boy gösterdi.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük yazılım test etkinliği olan Uluslararası TestIstanbul Konferansı, 2010 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından binlerce katılımcıyı ve onlarca değerli keynote konuşmacıyı ağırlıyor.
Ülkemizde devlet üniversiteleri arasında oyun tasarımı alanında lisans eğitimi veren ilk bölüm olma özelliğini taşıyan DOT Bölümü ise akademisyenleri ve öğrencileriyle bu büyük konferansta yerlerini aldı.

Metaverse, Blockchain, Oyun Testi ve IOT temasıyla bu yıl 13. kez düzenlenen konferansa DOT Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Savaş Öztürk ve Bölüm öğrencileri Mehmet Onur Varol, Aziz Berat Bozoğlu, Ozan Arda Buğa ve Semih Gül katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Savaş Öztürk “Testing Games vs. Gamifying Tests” başlıklı konuşmasında simülasyon sistemleri ile oyunların benzerliklerinden, oyunları test etmenin geleneksel yazılım test süreçlerine göre farklılıklarından ve zor ve sıkıcı bir süreç olan yazılım test sürecinde verimin oyun mekanikleri yardımı ile nasıl iyileştirilebileceğinden söz etti.

“Oyun Testi” yarışmasına katılan DOT Bölümü öğrencileri ise “DungeonVoxel” oyununu test ederek, bu oyundaki hataları raporladı. Öğrenciler göz dolduran bu başarısıyla, oyunun “Credits” bölümünde anılmak için büyük bir şans elde etti.

MSKÜ Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi DOT Bölümü, teknoloji ve sanatı aynı potada eriten; dijital oyun alanında ülkemizi uluslararası arenada temsil eden çalışmalarıyla sanat tarihinden oyun tarihine, bilgisayarda kodlama dillerinden gelişmiş yapay zeka çalışmalarına kadar hem teorik hem de pratik uygulamalarda yetkin, çağdaş, dünyada öncü olacak öğrenciler yetiştirmek üzere 2021 yılında Bodrum’da eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.10.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1584